Ιωάννης Φαλέκας

Αγαπητοί συμπολίτες,

είμαι ο Γιάννης Φαλέκας και είμαι αυτός που εμμένω και επιμένω σε κάτι πολύ συγκεκριμένο και επιβεβλημένο: στην ενεργειακή θωράκιση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μοναδικός στόχος το όφελος των πολιτών, της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου μας, μέσα από Δημοτικά ενεργειακά έργα & χρήση των τοπικών ενεργειακών μας πόρων !

Είναι ο Βαγγέλης Λαμπάκης με την παράταξη Πόλη και Πολίτες αυτός που με εμπιστεύτηκε από την πρώτη θητεία του να ανοίξω το δρόμο αυτό χωρίς καν να με γνωρίζει καλά και έπεσε μέσα, γιατί οι συγκυρίες της εποχής και το μέλλον καθιστούν την ενεργειακή ανάπτυξη Επιβεβλημένη και απαραίτητη.

Είμαι λοιπόν αυτός ο «παλαβός» αντιδήμαρχος από την Αλεξανδρούπολη (όπως ανέφερε ένας Βουλευτής στην επιτροπή ενέργειας της Βουλής) με καταγωγή από τα Λουτρά Τραϊανούπολης που από μικρός είχα την αίσθηση πως τα θερμά νερά του υπεδάφους της ιδιαίτερης πατρίδας μου είναι πλούτος που πρέπει να αξιοποιηθεί, αρκεί να βγουν στη επιφάνεια, και βγήκαν !!!

Ήταν δύσκολο εγχείρημα μια διαρκή πάλη με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, μελέτες, αλλαγή νόμων του κράτους, διαγωνισμοί, ενστάσεις, εντάσεις, δυσκολίες.

Τους κραδασμούς τους ένιωσαν στο πετσί τους πέρα από εμένα & τον Δήμαρχο Λαμπάκη όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μας, οι μηχανικοί, οι μελετητές, οι συνεργάτες μου κι όσοι κοπιάσανε μαζί μας ώστε το έργο της γεωθερμικής τηλεθέρμανσης σε Άνθεια & Αρίστηνο των 6,5 εκατ. ευρώ να είναι πια πραγματικότητα, και φυσικά … έχει και συνέχεια.

Η Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων αγκάλιασε εννοείται παράλληλα ολόκληρο τον μητροπολιτικό δήμο της Αλεξανδρούπολης με έργα αλλαγής φωτισμού led και εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών στα σχολεία, όπως και αντλίες θερμότητας ή χρήση σε σύγχρονους λέβητες πέλλετ με στόχο την συνεχή & διαρκή εξοικονόμηση ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας στο σύνολό τους.

Το τρίτο μεγάλο στοίχημα αφορά την Πόλη των Φερρών και τους πέριξ οικισμούς.

Η Διέλευση του αγωγού TAP μας ώθησε να απαιτήσουμε την θερμική ενέργεια (ζεστό νερό), να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες άδειες & μελέτες κι αυτή μας η κατεύθυνση έστρεψε το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής επιτροπής επάνω μας ιδιαίτερα σε αυτό το έργο, βραβεύοντας τις ενεργειακές μας κατευθύνσεις.

Και όμως το έργο αυτό λιμνάζει, χαρακτηρίστηκε ξεπερασμένο και ανώφελο για τους «λίγους κατοίκους» των Φερών από τον νυν δήμαρχο !!!

Αγαπητοί συμπολίτες αυτά που σας γράφω δεν είναι ασκήσεις επί χάρτου, είναι έργα με σάρκα και οστά που για να τα απολαύσουμε πρέπει να συνεχίσουν με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξη Πόλη και Πολίτες, οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στον τόπο μας κάνουν ακόμα πιο επιβεβλημένη την ολοκλήρωση τους.

Κλείνοντας λοιπόν να μου επιτρέψετε μια θερμή παράκληση, να την βασανίσετε την ψήφο σας, μη την χαρίσετε, οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτητικοί.

Να προτάξετε την προκοπή, την πρόοδο, την τοπική Ανάπτυξη και το καλό του τόπου!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top