ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ !!

Η ιδιαίτερη περιοχή της τ. Άβαντος είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα και να προσφέρουμε περισσότερη φροντίδα στην πολύπαθη αυτή περιοχή.

Αυτό είναι πιο εύκολο πλέον, από τη στιγμή που οι κάτοικοι μπορούν να έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί μας και να μας μεταφέρουν τις ανάγκες τους μέσω των αξιόλογων υποψηφίων του συνδυασμού μας.

Με τις παραινέσεις τους, επί θητείας μας, έγιναν πολύ σημαντικές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις με μεγάλα έργα και πρόθεσή μας είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την κατάσταση ώστε να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος.

Πρωτοστάτησαν στη συλλογή υπογραφών ζητώντας τη μεταφορά των οίκων ανοχής μέσα στον οικισμό και από ένα σημείο δίπλα σε σπίτια και οικογένειες, έστειλαν παντού επιστολές, πετυχαίνοντας να μην ανανεωθούν οι άδειες τους.

Μίλησαν για πρώτη φορά δημόσια για το γεγονός πως οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας δεν θα πρέπει να πληρώνουν, για τον θρησκευτικό γάμο, τίποτα παραπάνω από τα παράβολα.

Έφεραν στην επικαιρότητα την ανάγκη να δημιουργηθεί χώρος για την πλύση των νεκρών, μια πρόταση που αποδεχτήκαμε.

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που έγιναν για την περιοχή, η ονοματοδοσία των δρόμων, ήταν ιδέα των μελών της παράταξής μας από την περιοχή τ. Άβαντος. Μια ιδέα που υλοποιήησαμε, αλλά δυστυχώς η απερχόμενη Δημοτική Αρχή εκδικητικά δεν αξιοποίησε.

Η ονοματοδοσία θα έχει πολλαπλά οφέλη στην καθημερινότητα των πολιτών, από το πιο σημαντικό να καλέσει ένα ασθενοφόρο κάποιος σε περίπτωση ανάγκης μέχρι το πιο απλό να μπορεί να παραγγείλει κάτι στο σπίτι του, κάτι που σχολίασε υποτιμητικά ο σημερινός Δήμαρχος στην δημόσια τοποθέτηση του.

Η έλλειψη υποδομών επικοινωνίας και ίντερνετ είναι επίσης ένα θέμα που ανέδειξαν τα μέλη μας με επιστολές σε υπουργεία, φτάνοντας το θέμα μέχρι και στη βουλή.

Η σοβαρότητα του προβλήματος φάνηκε στην πανδημία, όπου εκατοντάδες μαθητές αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση. Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα και ενώ συμφωνήσαμε ομόφωνα πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην τέρμα Άβαντος η οπτική ίνα μπήκε παντού εκτός από εκεί.

Η γραμμή Α4 που συνδέει το κέντρο της πόλης με την τ. Άβαντος επίσης ήταν μια πρόταση μας, την οποία η παράταξη μας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενώ όμως ο προγραμματισμός είναι να εισέρχεται το λεωφορείο μέσα στους δρόμους της τ. Άβαντος, η κακή κατάσταση του οδοστρώματος δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Η καθημερινότητα των οδηγών εκεί είναι ένα μαρτύριο λόγω των λακκούβων.

Για την επόμενη μέρα μετά από γόνιμο διάλογο με τους ανθρώπους της περιοχής, δεσμευόμαστε στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας για τα παρακάτω:

🟡 Σήμανση των οικοδομικών τετραγώνων στη συνοικία της Τέρμα Άβαντος

ώστε κάθε σπίτι να αποκτήσει οντότητα ύπαρξης και δυνατότητα εύκολου

προσδιορισμού από το ΕΚΑΒ, το 199 και λοιπές κρατικές και μη υπηρεσίες.

Έχει αρχίσει με πρωτοβουλία της παράταξής μας όλη αυτή η πραγματική

απεικόνιση.

🟡 Η ανάγκη όποιου επιπλέον αντιπλημμυρικού έργου απαιτείται πέραν αυτού που

η παράταξή μας ολοκλήρωσε το 2016, με αποτέλεσμα να μην υποστούν οι συμπολίτες μας εκεί άλλο πλημμυρικό φαινόμενο, θα έχει προτεραιότητα.

🟡 Δημιουργία μιας οργανωμένης παιδικής χαράς με ικανό φυτικό στοιχείο προκειμένου τα παιδιά μας εκεί να μη νιώθουν στέρηση από άλλες περιοχές του

δήμου μας και δημιουργία υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων.

🟡 Η αναγκαιότητα μετακίνησης τουλάχιστον των τριών τάξεων του μειονοτικού

δημοτικού σχολείου σε άλλον κτιριακό χώρο κρίνεται πλέον απόλυτα αναγκαία.

🟡 Η επέκταση πιο κλαδικά στην περιοχή της αστικής συγκοινωνίας με οικονομική

επιδότηση από τον δήμο κρίνεται απαραίτητη.

🟡 Η ενεργός πολεοδομία με τη δημιουργία διαμερισμάτων σε μια επιλεγμένη περιοχή από τον δήμο προκειμένου να στεγαστούν οι μειονοτικοί συμπολίτες μας

αποτελεί τη στόχευσή μας και βρίσκεται σε όλα τα προγράμματα μας διαχρονικά. Η όποια υποχρέωση των δικαιούχων στα άνω ακίνητα θα προσδιοριστεί

στα πλαίσια ολοκληρωμένης μελέτης. Ταυτόχρονα η δημιουργία στον οικοδομικό άνω χώρο μιας αίθουσας κοινωνικών εκδηλώσεων για να υλοποιούν εκεί

τις εκδηλώσεις τους (γάμους κλπ), επίσης είναι απαραίτητη. Το σχέδιο αυτό θα το παρουσιάσουμε στην κεντρική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία διεκδικώντας την χρηματοδότηση του.

🟡 Η δημιουργία των ανωτέρω δεν στοχεύει, όπως ίσως κάποιος καλόπιστος σκεφτεί σε γκετοποίηση των άνω συνδημοτών μας, αλλά σε βελτίωση της ζωής

τους από αυτό που δεκάδες χρόνια ζουν, με την αδυναμία ανθρωπίνως ανεκτά

να αντιδράσουμε σ΄ αυτήν την άδικη μεταχείριση και της κοινωνίας αλλά προπάντων της θεσμικής εκπροσώπησης της πολιτείας.

🟡 Οριστική λύση στο πρόβλημα του νεκροταφείου.

🟡 Προμήθεια ατομικού κάδου με χρεωστικό σε κάθε σπίτι, οργάνωση καλύτερο πρόγραμμα αποκομιδής σκουπιδιών και τοποθέτηση εργαζόμενων της καθαριότητας εντός της περιοχής.

🟡 Συνεργασία με αρμόδιους φορείς ώστε όλοι μαζί να εξαλείψουμε την παιδική εργασία και να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί της περιοχής που δεν πηγαίνει σχολείο. Οφείλουμε να βοηθήσουμε τους νέους μουσουλμάνους να πάρουν μέρος στη συνολική καταπολέμηση της ανεργίας που σχεδιάζουμε ώστε να δημιουργηθούν και πρότυπα για τις επόμενες γενιές.

🟡 Δημιουργία υποδομών τηλεπικοινωνίας και ίντερνετ όπου αυτό είναι εφικτό.

🟡 Δημιουργία ενός γραφείου που θα ενημερώνει και θα εξυπηρετεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε θέματα καθημερινότητας που αφορούν τις υπηρεσίες.

🟡 Προώθηση των νέων της περιοχής στην ενασχόληση με τον Αθλητισμό και τις τέχνες.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ να χτίσουμε μια επικοινωνία με τους κατοίκους που δεν θα έχει στοιχεία εξάρτησης. Να παίρνουμε αποφάσεις για τα ζητήματα μετά από διάλογο με τους πολίτες έχοντας ως απόλυτο στόχο χέρι χέρι με τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να διορθώσουμε τα λάθη.

Η ΤΕΡΜΑ ΑΒΑΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ – ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top